وب سایت پرنیان آرامش
  • محتوا
  • مجله خبری
  • درخواست مشاوره
  • بولت ژورنال
  • مهارت های زندگی
  • دوره آموزشی
  • مراقبه
  • موسیقی
  • کلید کتاب
  • عرفان و ادب
  • شرح مثنوی
  • پادکست پرنیان
  • پنل کاربری
  • برگشت به سایت
وب سایت پرنیان آرامش

چگونه شنونده ی بهتری باشیم


مطالب آموزشی / سلامتی / چگونه شنونده ی بهتری باشیم
چگونه شنونده ی بهتری باشیم

798 بازدید

گوش دادن به دیگران ، می تواند تاثیر بسیار مثبتی در گوینده داشته باشد اما این هنری است که نیاز به تمرین داشته و شاید خیلی از ما نسبت به آن بی اعتنا باشیم . در این مقاله با اصول ساده ای آشنا می شوید که با رعایت کردن آنها تبدیل به شنونده خوبی می شوید

اگر از کسی بپرسید چه چیزهایی یک نفر را به یک "شنونده ی بد" تبدیل می کند، معمولا افرادی را که حواسشان به تلفنشان پرت است یا در میان مکالمه بحث را عوض می کنند معرفی خواهند کرد. هر چند، اگر از آنها بپرسید که یک شنونده ی خوب چه ویژگی هایی دارد، پاسخ این سوال را کمی چالش برانگیزتر می یابند. حداقل، این چیزی است که کیت مورفی(نویسنده ی کتاب تو گوش نمی دهی) در تحقیقات خود یافته است.  زیرا گفته است: من فکر می کنم که مردم تجربه ی بیشتری را با یک شنونده ی بد دارند تا یک شنونده ی خوب. پس چه چیزی شخصی را تبدیل به یک شنونده ی خوب می کند؟ در این رابطه کیت مورفی بینش خود را در مورد چگونگی مکالمه های معنی دار و سازنده به اشتراک می گذارد.

نقش خود را در برقراری ارتباط اصلاح کنید

همه ی ما از اهمیت اطلاعات مفید درباره ی یک ایده و قابلیت "ثابت کردن خود" در یک موقعیت خاص اطلاع داریم. اولویت دادن به صحبت کردن در برابر گوش دادن، لزوما تقصیر ما نیست (از جوانی چنین چیزی به ما آموخته شده است).

کیت می گوید: اگر این روزها درباره ی مدارس و دانشگاه ها تامل کنید، خواهید دید که هیچ دوره یا فعالیت فوق برنامه ای برای گوش دادن وجود ندارد. در واقع یاد نگرفته ایم که چگونه آن را انجام دهیم. برای اینکه مکالمه ی خود را باارزش تر کنید نقش خود را دوباره در نظر بگیرید. از خودتان بپرسید: با توجه کردن، چه چیز هایی را می توانم جمع آوری کنم؟ با گوش کردن، یاد می گیرید و وقتی یاد می گیرید، اطلاعات گرانبها را جذب می کنید. کیت می گوید: وقتی شما صحبت می کنید، قرار نیست چیزی به معنای واقعی بدست آورید.

کودک درون خود را هدایت کنید

ما می توانیم از کودکان یاد بگیریم. کیت می گوید: "بچه های کوچک فوق العاده کنجکاو هستند و شنونده های خوبی می باشند. آنها همیشه در حال گوش دادن هستند و از شما سوالاتی می پرسند و سعی می کنند شما را بفهمند. هر چه مسن تر می شویم، تعصبات خود را بروز می دهیم و از بین رفتن این کنجکاوی ذاتی آسان تر می شود.

کیت می گوید: اگر یک چیز باشد که من به عنوان یک روزنامه نگار یاد گرفته باشم، این است که هر کس، داستانی برای گفتن دارد. اگر کسی خسته کننده به نظر می رسد یا ارزش برای وقت گذاشتن ندارد، واقعا بستگی به شما دارد. وقتی به پایان یک مصاحبه می رسم و این موضوع را احساس می کنم، آن را از کم کاری خودم می بینم. " کیت توضیح می دهد: " به موجب طرح سوال، شما در جواب سوال سرمایه گذاری می کنید. پس واقعا باید به خودتان انگیزه دهید تا شنونده باشید"

خودت را بشناس

خوب گوش کردن به دیگران، به معنای این است که اول باید آرام پیش بروید و به خودتان گوش دهید. کیت اینگونه شرح می دهد: " همه ی ما آسیب پذیری ها و فرض هایی برای ارائه داریم و شما نیاز دارید که حساسیت های شخصی خود را بشناسید" کیت از قیاس تنظیم آینه ها در اتومبیل استفاده می کند تا شما بتوانید نقاط کور را از بین ببرید. به عنوان مثال اگر کسی به شما بگوید، "شما بسیار اصیل هستید." احساس می کنید نسبت به افردا دیگر دنیا متفاوت هستید، ممکن است این را به معنای این که "فرد عجیبی" هستید نیز، تفسیر کنید. با این حال، ممکن است منظور آن فرد این باشد که شما یک فرد منحصر به فرد و خاص هستید.

نکات ریز را یادداشت کنید

در پایان، گوش دادن توجه کردن است که به معنای حواس جمعی است. زبان بدن افراد و نوع نگاهشان به شما را ارزیابی کنید. این به شما کمک میکند تا بفهمید آنها به چه اندازه اجتماعی و راحت هستند، تا کجا می توانید با انها پیش بروید و انواع سوالاتی که می توانید بپرسید را متوجه شوید. از طرف دیگر، توجه به جزئیات می تواند راه جدیدی را باز کند.

در نهایت، همه ی افراد "نخ های کوچک" قابل توجهی دارند و اگر بتوانید راهی پیدا کنید که درباره ی آنها سخن بگویید، می توانید لحاف زیبایی را بدوزید.

منبع:  سایت کالم

ترجمه و تلخیص : گروه مطالعاتی پرنیان

برچسب ها :

شنوندهتمرین شنوندگیشنونده نمونهگوش دادنهنر گوش دادنشنونده باشیم

مقالات پیشنهادی

چگونه ترس های خود را بپذیریم
سه شنبه 26 اسفند 1399
چگونه ترس های خود را بپذیریم
سلامتی
اولین تعطیلات و عزیزان از دست رفته
پنج شنبه 11 دی 1399
اولین تعطیلات و عزیزان از دست رفته
سلامتی
چگونه تنهایی را در آغوش بگیریم
پنج شنبه 30 بهمن 1399
چگونه تنهایی را در آغوش بگیریم
سلامتی
به دنبال ایجاد تغییر در زندگی خود هستید؟
چهار شنبه 22 بهمن 1399
به دنبال ایجاد تغییر در زندگی خود هستید؟
سلامتی

نظر شما درباره این مطلب

دوست گرامی، برای ثبت نظر خود، ابتدا باید در سایت ثبت نام نمایید و یا با نام کاربری و کلمه عبور خود وارد شوید.

نظرات کاربران

    برای این مطلب تاکنون نظری ثبت نشده است.