970 بازدید
احساس می کنید که در یک مخمصه گیر افتاده اید؟ استرس دارید؟ داستان زندگیتان را تغییر دهید.. به بیانی ساده تر، فکر کردن به اتفاقاتی که در طول زندگیمان می افتد، داستان هایی که درباره ی خودمان می گوییم و دیدگاهمان در مورد اتفاقات منفی ، می تواند بر واکنش های عاطفی ما تاثیر بگذارد. تمرکز افراطی بر روی اتفاقات منفی و پخش مجدد آنها در ذهنتان باعث می شود بیشتر درباره ی آن رویداد فکر کنید و با گذشت زمان احساس بدتری داشته باشید. به آخرین جدایی یا ارتباطتان با یک شخص بد فکر کنید! این باعث می شود احساس بدتری داشته باشید و بدین ترتیب هر بار معانی منفی بیشتری ایجاد خواهید کرد. اما یک راه طلایی وجود دارد! اخیراً محققان دانشگاه میشیگان و برکلی کالیفرنیا دریافته اند که روش های خاصی از تفکر وجود دارند که می توانند مفید واقع شوند و شما را به سمت دیدگاه های جدید هدایت کنند. در این مقاله قصد داریم تا درباره ی سه ابزار مختلف صحبت کنیم :
1. "حشره روی دیوار"
وقتی یک رویداد منفی را در ذهنتان تجسم می کنید، امکان دارد تصور کنید که این اتفاق برای شما هم رخ می دهد . راه حل ساده است . بجای آنکه تصور کنید که شما در مرکز اتفاقات قرار دارید تصور کنید که شما یک ناظر و یک مشاهده گر ساده هستید . برای مثال فرض کنید که شما مانند مگسی روی دیوار هستید و رویدادی که برای یک فرد اتفاق می افتد را فقط مشاهده می کنید. تجربه ثابت کرده است که استفاده از رویکرد "حشره روی دیوار" می تواند فاصله ذهنی ایجاد کند.
2. "من نه"
وقتی درباره ی مشکل یکی از دوستانمان فکر می کنیم، بی طرف ماندن و دادن توصیه های خردمندانه برای اکثر ما راحت تر است. یکی از دلایل این امر این است که تمرکز بر خصوصیات منفی خودمان می تواند احساسات منفی شدیدی ایجاد کند. به عنوان مثال فکر کردن به خودمان به عنوان یک شخص بزدل و بی کفایت می تواند احساس بدی را به ما منتقل کند. فاصله گرفتن از خودمان ممکن است به منطقی تر شدنمان کمک شایانی کند. راه حل پیشنهادی در این زمینه این است : صحبت کردن درباره ی خودمان در جایگاه سوم شخص .
بعنوان مثال ، جرج در مورد انجام یک سفر و ماموریت کاری سخت در ماه آینده به دو شکل فکر می کند :
من ماه سپتامبر ماموریت سختی در پیش دارم .
جرج ماه سپتامبر ماموریت سختی در پیش دارد .
تحقیقات نشان داده ، نگاه سوم شخص استرس کمتری به افراد منتقل می کند .
3. "سفر در زمان"
راه سوم این است که تصور کنید در آینده نسبت به یک موقعیت چه احساسی خواهید داشت. بیشتر مردم باور دارند که آینده ، بهتر از گذشته خواهد بود و زمان ، احساسات منفی را التیام می بخشد. علاوه بر این باور داریم که احتمالا با افزایش سن ، دانا تر و معقول تر خواهیم شد. تصور خودمان در آینده نیز راه دیگری برای ایجاد فاصله ی ذهنی است. در یک سری از مطالعات، محققان اثرات تفکر در مورد عوامل استرس زا را از منظر "آینده نزدیک" در مقابل "آینده دور" مقایسه کردند. افرادی که از "آینده دور" استفاده کرده بودند ، ناراحتی کمتری را گزارش کردند. در نهایت محققان دریافتند که علت اصلی کاهش پریشانی ، "تمرکز ناپایدار" و تکرار این جمله است که احساسات فعلی موقتی هستند و با گذشت زمان کاهش می یابند.مثلا زمانی که ذهنتان در گیر است و موضوعی باعث اضطراب شما شده سعی کنید تصور کنید ده سال دیگر در چه وضعیتی هستید و آیا باز هم نگران ان موضوع خواهید بود یا آن موضوع در طول زمان ، برطرف خواهد شد .
نتیجه : به نظر می رسد این راهکار ها به کاهش شدت احساسات منفی کمک می کنند و به احساسات منفی تداوم نمی بخشند و در نهایت همه ی این ها بستگی به داستان هایی دارد که به خودمان خواهیم گفت.
نویسنده: دکتر ملانی گرینبرگ
منبع: فیزیولوژی تودی
ترجمه و تلخیص : گروه مطالعاتی پرنیان